BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Masa itu ibarat pedang

Tuesday, January 18, 2011

0408 Legacy

Organisasi Pelajar Tingkatan Lima (OPTIMA) 0408
telah bertukar nama ke 0408 Legacy of Science Kedah


Batch ini diisytiharkan sebagai 31st generation of Sains Kedah yang kini dikenali sebagai SM Sains Sultan Mohamad Jiwa. Apa yang "special" sangat?? Salah satu sebabnya,aku termasuk dalam batch ni..haha.. Kami memulakan pertemuan pada tanggal 7 Januari 2004 di Dewan Besar SM Sains Sultan Mohamad Jiwa. Kini, telah 7 tahun kami lalui pengalaman berharga.. 5 tahun di sekolah dan 2 tahun sebagai bekas pelajar dan masih disebut-sebut sehingga sekarang.. Memang "best" hidup dengan diorang ni.. Dari pelbagai latar belakang,kelebihan,& sebagainya.. Sepanjang hidup di sini,aku telah "menempek" dalam beberapa organisasi dan sukan... Sukan yang first aku take part dan mewakili sekolah adalah Kriket.. Kriket?? Macam tak famous ja sukan ni?? Eh... Kalau x feymes,kenapa perlu bayar hampir RM200 untuk menonton satu game dalam Astro Box Office Sport?? Game kriket ni sebenarnya lebih mahal dari game bola sepak & badminton sebab korang bleyh tengok bola sepak dan badminton secara free of charge even untuk FIFA WC.. Cmne ngn Cricket Worldcup lak?? Tak silap aku la,korang kene bayar lebih kurang RM 300.00++ untuk menonton keseluruhan game WC tu.. Tak kisah lah... Tapi,ramai orang cakap,kalau nak cari boyfriend,jangan cari player kriket sebab diorang ni selalu main kayu tiga (stump).. Hehe.. After that,aku meng"aktif"kan diri aku dalam acara pecut 100M and 4x100M..Kebanyakan kejayaan aku adalah dalam acara 4x100M.. Pernah sampai ke peringkat negeri Kedah dalam Karnival Lari Berganti-ganti 2007 bagi acara 4x100M..hehe.. Then,aku menyemakkan diri dalam Kadet Remaja Sekolah (KRS) & tanpa disangka aku jadi Presiden/Pengerusi KRS.. Alhamdulillah.. Pentadbiran aku berjaya merampas semula anugerah unit uniform terbaik SMSSMJ 2008.. banyak lagi yang aku ceburi di sekolah tersebut... Terlalu banyak.. Kalau ada masa,akan ku coretkan lagi perjalanan hidupku sebagai seorang pelajar SMSSMJ...

"Once a Gwarian,Alwayz a Gwarian"





0 comments: