BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Masa itu ibarat pedang

Saturday, February 18, 2012

Wah!!!! Motor baruku...

Sapa la yang xdak keinginan nak memiliki motosikal sendiri kn??
135LC, Legenda, Wave Ultimo..

tak pun brCC tinggi mcm Kawasaki ZX10R, Yamaha R6,R1 n Honda CBR1000..
dulu pernah kata dalam hati.. btpa beli moped moto a.k.a moto kapcai @ moto yang biasa org guna..
sebab x nampak kelainan..
try pkai R1.. orang yang naik BMW pun terbeliak bijik mata kan?
so, aku riki2 la line kn?? mana taw dpat moto idaman hati..
then, aku tertarik dgn moto berkuasa 150cc.. dalam radar, Yamaha FZ150i, Honda CBR150, Kawasaki 150rr.. n Suzuki Belang?? ah reject awai2.. moped moto..
Yes.. Honda CBR150 n Kawasaki 150rr memang dh brpakaian.. dh cantik.. 
tapi kenapa la aku pilih Yamaha FZ150i sbg pilihan aku kn??
1. dari segi penjimtan petrol.. berbanding kawasaki n honda, FZ150i ni menggunakan fuel injection.. what hell??
aku pun xtaw mula2.. rupa2nya, dia x guna kaburetor.. so, mmg la save minyak kn??
2. dari segi bunyi.. sory la.. jiwa aku bukan jiwa rempit.. so, mmg x suka la moto bunyi prang2 ni.. high desibel.. (apa aku merepek ni?) aku berjiwa rider.. so, aku mncari moto yang bunyi nya mcm superbike.. haha.. sory ya kwan2 lain..
3. dari segi penjimatan duit.. (mcm lebih kurang dgn point no 1).. tapi, moto FZ150i x perlu minyak 2T.. smnggu skali kena isi 2T.. x ke buang duit tu.. aku pakai FZ 2 minggu sekali isi 10 ringgit.. tu pun dlm tank brlambak lagi.. (nk eksyen dpan owner LC, 125z, n RXZ sat..
4. moto ni naked.. bajet aku suka sgt ke naked ni.. sbnarnya, aku dh buat research.. then, rmai owner FZ150i ni dok buat projek convert body to Yamaha YZF R15.. cer type kt dlm Google! search engine.. gempak kn?? Owner LC.. moto hngpa bleyh wt cmtu ka?? blueekk!!! preeetttt!!!  (eksyen lagi)

kelajuan??? yes.. aku ngaku moto aku kalah dgn hangpa whai owner LC, 125, n RXZ.. tapi pikiaq sikit.. moto hngpa dh cukup laju ka?? bagi aku la.. mana cukup lagi.. sebab lepas ni, aku bajet nak ngkat R1.. jom r cuba, try, test sapa lagi laju.. xpa2.. aku kasi chnce hgnpa modi thap gaban.. sebab aku juz nk guna brg stendet Yamaha.. haha..
KELAJUAN BUKAN KEUTAMAAN


Ni contoh moto Yamaha FZ150i... Inovasi Kuasa..

Yamaha YZF R15 version 2.0

at another angle

1st Ride ke Kuala Gula, Perak
(utk pengetahuan hngpa, jarak perjalanan adalah lebih kurang 200km.. tp, selepas blik dari konvoi, minyak stil brada dlm paras Full)

sedia beraksi

nmpak helmet hitam merah tu.. tu la moto aku.
tak senonoh kan?? bogel.




Yamaha FZ150i aku telah didaftarkan sebagai ahli Penang FZ150i Community
~Brother never leave their brother behind~
~we are biker, we are brother~


0 comments: